Voedingsadvies

Onze dierenspeciaalzaak is gevestigd op een van de mooiste punten in de gemeente Druten.

Onder de rook van de monumentale molen “De Drie Waaien” aan de Molendam 1 in Afferden zijn ook Arnold en Rita Sengers de gedreven eigenaren van Sengers Diervoeders. Met een combinatie van goede producten, een voortreffelijke service en een goed advies onderscheidt het bedrijf zich.

Een kennismaking met een speciaalzaak waar zowel mens als dier van harte welkom zijn!

Persoonlijk advies, service en een uitgebreid assortiment zijn de 3 belangrijkste redenen voor een bezoek aan de dierenspeciaalzaak. Wij volgen cursussen over de voeding van uw huisdier, dus op het gebied van persoonlijk advisering gaan wij bij “De Meule” heel ver.

Ons sterke punt is de begeleiding van een pup naar de volwassen hond d.m.v. goede voeding.

Het grootste gedeelte ligt aan de voeding die niet bij de hond past en de bijproducten die men aan de hond of kat geeft. Door een nieuwe aansturing van het darmsysteem krijgen wij de hond of kat weer snel op de rit.

Maandelijks worden wij door verschillende leveranciers op de hoogte gehouden als er iets veranderd qua voeding. De leveranciers geven dan een cursus en wij maken hier gebruik van.

Dan bespreken wij onze ervaringen met elkaar. Door deze cursus te gaan volgen kunnen we dan een certificaat behalen. Omdat we die cursussen volgen kunnen we beter adviseren naar de klant toe.

Als er na een week geen vooruitgang is met de voeding van de hond of kat, geven we de garantie dat u de zak voer (groot of kleine verpakking) niet op hoeft te maken. We zoeken net zolang totdat het voer bij uw huisdier past.

Het voer wat u mee terug brengt wordt dan verrekend.Regelmatig komen er honden in de winkel die huid problemen hebben. Zoals rode plekken, schilfers of een olifantenhuid die warm aanvoelen, veel krabben en het hele jaar door verharen, winderig of een stinkende vacht hebben. Daarnaast speelt ook de ontlasting een grote factor.

Ons sterke punt is de begeleiding van een puppy naar een volwassen hond d.m.v. de juiste voeding te geven.

Komen we er zelf niet uit dan maken wij gebruik van onze voeding en/of gedragsdeskundigen. Deze deskundigen komen op afspraak bij de klant thuis, als de klant hier prijs op stelt. Deze afspraak is gratis, zo kan de voedingsdeskundige uw huisdier in de thuissituatie bekijken en teven kan ze zien hou uw hond of kat eruit ziet. De klant krijgt een advies en houden elkaar op de hoogte via mail of de telefoon.

Voorkom verkeerde voeding

De dierenspeciaalzaak biedt een groot en compleet assortiment. Van voer voor alle mogelijke huisdieren tot konijnenhokken en hondenmanden. Voedingadvies is uitgegroeid tot een echte specialisatie van Rita. Huid- en vachtproblemen zij vrijwel altijd te wijten aan verkeerde voeding. We hebben bijvoorbeeld 29 soorten hondenvoer op voorraad.

Van puppybrokken tot voer voor oudere honden. Het liefst volgt Rita een hond al vanaf de eerste weken. Dat biedt mij de gelegenheid de klant optimaal te adviseren. De pup letterlijk en figuurlijk uit te laten groeien tot een gezonde hond in alle opzichten.

Naast voedingadvies heeft Rita inmiddels ook een grote expertise opgebouwd op het gebied van het gedrag van honden.

Stressgedrag van honden ontstaat vaak doordat eigenaren hun hond troosten als het dier bijvoorbeeld bang is voor vuurwerk. Dat troosten ervaart de hond als beloning. Hoe groter de stress, des te groter de beloning, zo geeft Rita als voorbeeld.

In heel ernstige gevallen kan een beroep worden gedaan op een gespecialiseerde voedingsadviseur en een huisdieren gedragskundige.

Onze klanten ervaren dat we met hart en ziel ons werk doen. Huisdieren betekenen heel veel voor mensen. Als wij een bijdrage aan het welzijn van hun dieren, zorgen we ook een klein beetje voor onze klanten. Het is toch hartstikke mooi als je zo kunt werken.

Ook op vogelgebied zijn wij sterker geworden door aantrekkelijke prijzen met zaden. Zowel voeders en strooisels zijn er in vele soorten verkrijgbaar. Omdat we alles in grote hoeveelheden inkopen bij leveranciers zij we de goedkoopste in de regio. Hetzelfde geldt voor artikelen, wat we niet in de winkel hebben, bestellen we direct voor de klant.

Een goede service is belangrijk

In onze winkel u ook een breed assortiment in dierenbenodigdheden en voeding voor alles wat piept, knort, hinnikt, miauwt, blaft en loeit.

Op onze locatie bij de molen in Afferden is een ruime parkeergelegenheid dus sjouwen hoeft u niet, want u parkeert voor de deur.

Een completere dierenspeciaalzaak kan een huisdiereneigenaar zich niet wensen.

Dit is een prettige service voor de klant en voor ons is het fijn dat we uw huisdier hebben kunnen helpen!