Strooisels

images.jpg houtvezel

Houtkrullen vormen een restproduct dat vrijkomt bij machinale houtbewerkingen. Houtkrullen is een ideaal strooisel voor uw paarden, kippen en kleinvee. Ze zijn niet prikkelend voor de luchtwegen, wat ze bijzonder geschikt maakt als strooisel voor al uw dieren. Jardan gebruikt enkel krullen van zachte houtsoorten en bezorgt uw dieren hiermee een comfortabele stal.Daarenboven absorberen ze liefst 3 X meer vocht dan stro. Een bijkomend voordeel is dat een stal met verse houtkrullen een lust voor het oog is. Houtkrullen worden vooral gebruikt in maneges en pluimveehouderijen.

 

images.jpg vlas

VLAS

Waarschijnlijk heeft u ook geen uitgesproken plezier in het uitmesten van de stallen. De ervaring leert dat uitmesten (opslaan en afvoeren) veel (kostbare) tijd kost en aanzienlijke lichamelijke inspanning vereist. Afhankelijk van het soort strooisel dat u nu gebruikt kunt u met vlasstrooisel veel inspanning en geld besparen.

  • voorkomt (en bevordert genezing van) hoefzweren, brokkelhoeven, zoolaandoeningen en mok
  • voorkomt buikvorming
  • mest composteert in 8 weken tot compost, omvang mesthoop 1/5 t.o.v. ruwe stromest
  • een half uur tijdbesparing op uitmesten per box per week is gemakkelijk haalbaar t.o.v. ruw stro

download (1)beukensnipperBEUKENSNIPPERS

Beukensnippers zijn snippers van de beukenboom, een puur natuurlijk en milieuvriendelijk produkt, wat het afval geschikt voor de GFT-bak maakt. De houtsnippers zijn hygiënisch, droog, zo goed als stofvrij en speciaal afgestemd op de eisen van reptielen, veel vogelsoorten en kleine huisdieren wat ze tot de ideale bodembedekking van hun verblijven maakt.

Het gebruik van beukensnippers in dierenverblijven kent vele voordelen. Zoals eerder vermeld zijn de snippers stofvrij dus minder belastend voor de luchtwegen van mens en dier. Ze kunnen als isolatiemateriaal dienen om warmte vast te houden zodat het dier zich er warm in kan houden. Verder zijn de uitwerpselen van de dieren makkelijk te verwijderen door ze met wat omringende beukensnippers op te pakken. Deze bodembedekker is bij ons in verschillende maten en hoeveelheden verkrijgbaar 6,8 en 10 mm